Radnik obezbeđenja krao Titove predmete iz Muzeja

Izvor: N1 televizija, 17.Jan.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik obezbeđenja krao Titove predmete iz Muzeja

Zbog krađe eksponata iz Muzeja istorije Jugoslavije prošle godine, uhapšen je radnik obezbeđenja te ustanove, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšen je radnik obezbeđenja koji je bio zadužen upravo za čuvanje eksponata izloženih u okviru zbirke Pokloni i lični predmeti Josipa Broza Tita.

Policija je navela da se sumnja se da je on krađe vršio u više navrata, tokom svojih redovnih smena, tako što je predmetima koje je sam pravio iz >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izložbenih vitrina izvlačio eksponate i po završetku smene iznosio ih iz muzeja.

Osumnjičeni I.M. (38) ukrao je tako broševe i igle za kravate od plemenitih metala ukrašene dragim kamenjem, kovani novac iz Rimskog perioda i druge lične stvari Josipa Broza i poklone stranih državnika.

Te predmete, koji su kulturno i istorijsko dobro, prodao je u više zlatara u Beogradu i za više od dva miliona dinara. Deo ukradenih predmeta policija je pronašla i vratila Muzeju.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.