Radijus vektor iz ponude uklonio kanale Prva, B92 i Hepi

Izvor: N1 televizija, 07.Avg.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radijus vektor iz ponude uklonio kanale Prva, B92 i Hepi

Radio-difuzno preduzeće B92 saopštilo je da je kablovski operater KDS Radijus Vektor onemogućio gledanje domaćih kanala Prva, B92 i Hepi i zamenio ih kanalima N1, Grand 1 i Grand 2.

"I pored višemesečnih napora da se pravno reguliše korišćenje našeg sadržaja po ugledu na sve druge uređene sisteme, bez najave i jednostranom odlukom, KDS Radijus Vektor je uskratio svoje gledaoce za program najgledanijih domaćih emitera u zemlji isključivši ih iz svoje ponude koju su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << građani već platili", navodi se na sajtu B92.

B92 je navela da za postupak Radijus Vektora ne postoji nijedno zakonsko niti etičko opravdanje prema korisnicima paketa KDS Radijus Vektora, jer građanini moraju imati pristup programu nacionalne televizije.

"Program svih nacionalnih televizija besplatan je za sve građane Srbije, a kablovski operateri preuzimaju naše kanale i dalje ih prodaju građanima kroz svoje pakete", navodi se na sajtu i dodaje da će se Prva, B92 i Hepi boriti za ravnopravan odnos nacionalnih i stranih televizija u ponudi kablovskih distributera.

Radijus vektor: Kanali ulonjeni jer su sami to tražili

Kablovski operater Radijus vektor s druge strane je saopštio da kanale Prva, B92 i Hepi nije uklonio svojevoljno, već po zahtevu tih televizijskih kuća od 1. avgusta.

"Navedene kuće su u svom dopisu od 1. avgusta, zahtevale od nas da bez odlaganja prestanemo sa distribucijom njihovih TV kanala pod pretnjom pokretanja prekršajnih i krivičnih postupaka", navodi se u saopštenju.

Radijus vektor takođe je naveo da je u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima tražio saglasnost te za distribuciju programa tri televizije, ali da na taj zahtev nisu dobili odgovor.

Taj operater je naveo da iako sve tri televizijske kuće tvrde da su programi televizija sa nacionalnom pokrivenošću besplatni za sve građane, oni od kablovskih operatera potražuju novac i time "direktno utiču na povećanje cene kablovske".

U saopštenju se dodaje i da će Radijus vektor nastaviti da "čini maksimalne napore" da sa tri TV stanice postigne dogovor.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.