Radić: Agresivno delovanje obaveštajnih službi u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2016, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radić: Agresivno delovanje obaveštajnih službi u Srbiji

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenio je da u Srbiji i regionu obaveštajne službe "aktivno i agresivno deluju" pokušavajući da utiču na bitna politička dešavanja.

"Nama se preti iz svih relevantnih centara moći. To u ovom trenutku nisu samo pretnje već je reč o agresivnom delovanju", kazao je Radić agenciji Beta, komentarišući navode o prisustvu špijuna u Srbiji i saradnji s predstavnicima stranih obaveštajnih službi.

Radić je rekao da se akcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stranih obaveštajnih službi destabilizuje bezbednosna situacija na Balkanu.

On je ocenio da je u toku "psihološko-obaveštajni rat" u kojem se sukobljavaju Istok i Zapad i njihove obaveštajne službe, a Srbija i Balkan su plodno tle za delovanje u tom sukobu.

"Srbija je prostor gde se drugi sukobljavaju na njenu štetu", ocenio je Radić.

 On je kazao i da u Srbiji i regionu "složena situacija, slaba vlast i jak organizovani kriminal ostavljaju prostor za uticaj na političare".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.