Racije širom Nemačke, policija upala i u izbeglički centar

Izvor: B92, 25.Okt.2016, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Racije širom Nemačke, policija upala i u izbeglički centar

Hamburg -- Nemačka policija upala je u centar za prihvat izbeglica i još 12 kuća u pet saveznih država, tragajući za onima za koje se sumnja da su finansirali teroriste.

Antiteroristicke jedinice (SEK) izvele su racije u Hamburgu, Saksoniji, Bavarskoj, Tiringiji i Severnoj Rajni-Vestfaliji, piše "Špigel".

Dosadašnja istraga nije otkrila nikakav konkretan rizik od terorsitičkog napada, navodi se u policijskom saopštenju.

Policija od druge polovine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2015. godine sprovodi istragu 28-godišnjeg državljana Rusije poreklom iz Čečenije, koji se sumnjiči da je pripremao "težak čin nasilne subverzije", ističe se u saopštenju.

Policija veruje da je on imao nameru da se bori na strani samozvane Islamske države u Siriji.

Tokom istrage se pojavila sumnja da taj Čečen, kao i još deset muškaraca i tri žene, svi ruski državljani iz Čečenije, finansiraju terorističke aktivnosti.

Svi osumnjičeni su živeli u saveznoj državi Tiringiji, u Hamburgu i Dortmundu, tražioci su azila i imaju nejasan boravišni status, a stari su između 21 i 31 godine, navela je policija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Velika antiteroristička akcija u Nemačkoj: Policija hapsi islamiste

Izvor: Telegraf.rs, 25.Okt.2016

Nemačka policija započela je nekoliko racija širom zemlje kao odgovor na "neposrednu opasnost od terorizma"...Policijske racije sprovode se u pet nemačkih država: Hamburg, Tiringija, Saksonija, Bavarija i Severna Rajna-Vestfalija...— dpa international (@dpa_intl) October 25, 2016..Policija navodno...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.