RTV obeležava jubilej, i dalje bez svoje zgrade

Izvor: B92, 29.Nov.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTV obeležava jubilej, i dalje bez svoje zgrade

Radio-televizija Vojvodine ovog vikenda obeležava 40 godina od osnivanja televizije, 50 godina Studija M i prvi rođendan omladinskog internet O radija.

Televizija Vojvodine i ovaj rođendan je dočekala u neadekvatnom prostoru iznajmljene zgrade Naftne industrije Srbije, jer joj je zgrada srušena u NATO bombardovanju 1999. godine.

RTV je prikazao i aktuelne snimke ruševina zgrade televizije na Mišeluku.

Generalni direktor RTV-a Srđan Mihajlović rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da ta medijska kuća danas stvara program koji po sadržaju, kvalitetu i standardu ispunjava sve uslove koje postavlja jedan pravi javni servis.

Prema njegovim rečima, javni servis je evropska i civilizacijska vrednost i jedan od stubova demokratije.

Kada je reč o TV pretplati, Mihajlović očekuje da taj način finansiranja javnih servisa bude efikasan, a da će zazvrat javni servisi učiniti sve da opravdaju poverenje i očekivanja građana.

RTV je pokrajinski javni medijski servis, koji proizvodi i emituje radijski i televizijski program na 10 jezika, 24 časa dnevno, na dva televizijska i tri radijska kanala, a pre devet godina osnovana je i veb redakcija.

Večeras od 19 sati u Studiju M specijalni orkestar, pod rukovodstvom Aleksandra Dujina, sviraće najpoznatije pop i rok kompozicije, koje su snimljene upravo u Studiju M.

Orkestar će svirati pesme Đorđa Balaševića, Bajage i instruktora, Vlade Divljana, Ekatarine Velike, Marine Perazić i Sube, u novim aranžmanima, a pevaće vokalni solisti Ivan Zoranović, Zoran Šandorov i Milica Dudić Punjević.

Nakon koncerta u Studiju M biće otvorena izložba "50 godina Studija M", autora Vitomira Simurdića.

Povodom jubileja, noćas je Prvi program radija u programsku shemu vratio noćni program, koji od ponoći pa do 3 sata vode poznati novosadski voditelji, glumci i di-džejevi.

Omladinski internetski O radio svoj prvi rođendan obeležio je sinoć rok koncertom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Četiri decenije RTV-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2015

Radio – televizija Vojvodinedanas slavi 40. rođendan. Tokom proteklih godina, bezbroj emisija otišlo je u etar. Neke su sa nama rasle i dočekale jubilej, a kojih se rado sećamo...Te 1975. godine Televizija Novi Sad postala je prozor u svet. Iako je pre toga nekoliko dana emitovan eksperimentalni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.