ROJTERS PIŠE O VUČIĆEVOJ KANDIDATURI: Ključni test za reforme, moguća pobeda u prvom krugu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2017, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROJTERS PIŠE O VUČIĆEVOJ KANDIDATURI: Ključni test za reforme, moguća pobeda u prvom krugu!

Ankete pokazuju da bi on mogao da osvoji više od 50 odsto glasova već u prvom krugu

Agencija Rojters je večeras prenela vest da je premijer Srbije Aleksandar Vučić i formalno prihvatio da bude predsednički kandidat Srpske napredne stranke, ocenjujući da će predsednički izbori biti ključni test popularnosti Vučića i njegovih ekonomskih reformi koje je podržao MMF kao i njegovog nastojanja da zemlju sa 7,3 miliona stanovnika približi Evropskoj uniji.

Britanska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << agencija takođe ocenjuje da bi odlazak aktuelnog predsednika Nikolića mogao da znači brže napredovanje Srbije ka članstvu u EU.

Agencija prenosi i da ankete pokazuju da bi on mogao da osvoji više od 50 odsto glasova već u prvom krugu glasanja pošto je opozicija slaba i rascepkana.

Rojters navodi da je Vučić stotinama oduševljenih pristalica rekao da je odlučio da prihvati kandidaturu za predsednika pošto su zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije i budućnost.Britanska agencija je podsetila da je predsedništvo SNS u utorak odlučilo da nominuje Vučića za predsedničkog kandidata umesto Tomislava Nikolića koji želi bliže veze sa Rusijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.