ROBIJAŠI SILOVALI CIMERA I PALILI MU GENITALIJE: Užasavajuća tortura u sobi 47 zatvora u Smederevu

Izvor: Telegraf.rs, 29.Okt.2016, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROBIJAŠI SILOVALI CIMERA I PALILI MU GENITALIJE: Užasavajuća tortura u sobi 47 zatvora u Smederevu

Posle pet meseci suđenja, Sudsko veće sudije Višeg suda u Smederevu Marka Jocića, izreklo je prvostepenu presudu Milanu J. i Nenadu J. Ovo je prva presuda ove vrste u ovom gradu, a možda je jedinstvena i u sudskoj praksi u Srbiji.

Naime, Milan J. (23) i Nenad J. (32) osuđeni su nepravosnažno pred Višim sudom u Smederevu na ukupno 14,5 godina zatvora jer su kao pritvorenici Okružnog zatvora u Smederevu silovali i zlostavljali pritvorenika D. J. (28). Njih dvojica su žrtvu dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << meseca tukli, palili mu genitalije, primoravali na oralni i analni seks i čak ga silovali drškom od metle.

Tortura u sobi 47 zatvora počela je krajem decembra prošle i trajala do sredine februara ove godine. Milan J. u pritvoru je čekao presudu zbog teškog ubistva, a Nenad J. je pritvoren zbog razbojništva. Žrtva D. J. u pritvoru je bila zbog zloupotreba droge.

Tokom iživljavanja nad žrtvom, terali su ga da pije urin i vodu iz wc šolje i da liže pod. Nagovarali su ga da se obesi "jer nije za život", a i zato što su smatrali da je homoseksualac. Nenad J. je negirao silovanje i mučenje, a naveo je da je D. J. "sam sebe zapalio iz higijenskih razloga". Milan J. je u istrazi priznao da je primorao D. J. da ga oralno zadovoljava, tako što ga je tukao, ali je negirao silovanje.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Milan J. je inače pravosnažno osuđen za teško ubistvo počinjeno prošle godine. Tokom pljačke kuće u Smederevu, šrafcigerom je ubio vlasnicu M. P. (58) i za to dobio 18 godina zatvora.

Upućeni kažu da u srpskim zatvorima postoji seksualno iskorišćavanje i zlostavljanje, posebno kada je reč o osuđenicima na decenijske kazne, koji su svesni da to ne može bitno promeniti njihov zatvorski staž. Silovanja uglavnom ostanu među zidinama ćelija. Pokretanje krivičnog postupka smatra se podvigom, a da silovanje dobije ovakav sudski epilog to je u Srbiji nezabeleženo.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Robijaši cimera palili i silovali

Izvor: Večernje novosti, 29.Okt.2016

Dvojica pritvorenika iz zatvora u Smederevu osuđeni za zlostavljanje muškarca sa kojim su delili ćeliju. Osuđeni Milan J. (23) i Nenad J. (32). Žrtva D. J. (28) trpeo torturu dva meseca MILAN J. (23) i Nenad J. (32), osuđeni su nepravosnažno pred Višim sudom u Smederevu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.