RIK proglasio listu SRS-a

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK proglasio listu SRS-a

Pošto je SRS ispravio nedostatke koji su utvrđeni kada je prvobitno podnosio listu, RIK proglasio listu "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj".

Republička izborna komisija proglasila je i šestu izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore zakazane za 16. mart, a to je lista "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj".

Na sednici je konstatovano da je SRS u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << roku od 24 sata ispravio nedostatke koji su utvrđeni kada je prvobitno podnosio listu.

U subotu je RIK naložilo SRS-u da u roku od 48 sati otkloni nedostatke na izbornoj listi, tako što će da dostavi uverenja o državljanstvu za dvoje poslaničkih kandidata i izjavu o prihvatanju kandidature za jednog poslaničkog kandidata.

Tada je utvrđeno da su za poslaničke kandidate Aleksandra Petkovića i Ljiljanu Mandić dostavljena uverenja o državljanstvu starija od šest meseci, dok je za kandidata Vesnu Jelić-Kvrgić, umesto izjave o prihvatanju kandidature za narodnog poslanika, dostavljena izjava o prihvatanju kandidature za odbornika u skupštini grada Beograda.

SRS je, kako je RIK ranije utvrdio, dostavila 14.946 pravno valjanih izjava, a na listi je ispunjen i uslov o zastupljenosti žena među kandidatima za poslanike.

Prvi na listi "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj" jeste lider stranke Vojislav Šešelj, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, a iza njega je zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović.

Na listi su i predstavnici "Obraza" i SNP "Naši", Mladen Obradović i Ivan Ivanović.

RIK je ranije proglasio listu koalicije okupljene oko SNS-a i ona će biti prva na zbirnom izbornom listiću, dok će druga biti koalicija SPS-PUPS-JS.

Demokratska stranka Srbije proglašena je kao treća, LDP je četvrti, a Savez vojvođanskih Mađara peti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.