RESENA MISTERIJA CRVENOG DUNAVA Kada saznate sta je obojilo reku smucice vam se zivot

Izvor: medio.rs, 30.Jul.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RESENA MISTERIJA CRVENOG DUNAVA Kada saznate sta je obojilo reku smucice vam se zivot

Rezultati, prema rečima nadležnih iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine pokazuju da je u uzorcima utvrđeno prisustvo između ostalog i eritrocita i leukocita

Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio je analizu uzoraka vode ispuštene u blizini kanalizacionog otvora na Keju u Novom Sadu, nakon izlivanja tečnosti crvene boje u Dunav.

U izveštaju se navodi da bakteriološka analiza ukazuje na sveže fekalno zagađenje, dok biološka upućuje na zagađenje poreklom >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << iz celokupnog kanalizacionog sistema neprečišćene otpadne vode.

Sve to, kako se navodi, utiče na zdravlje ljudi, kao i na ekosistem.U uzorcima je utvrđeno prisustvo eritrocita i leukocita.

Kako je taj kanalizacioni izliv u vezi sa brojnim zagađivačima, inspekcijama se predlaže da ispitaju svaki od njih, navodi se uizveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.