RAŽALOVAN: Velji Iliću oduzeli čin četničkog pukovnika

Izvor: Kurir, 27.Nov.2014, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAŽALOVAN: Velji Iliću oduzeli čin četničkog pukovnika

Vrhovni četnički vojvodski savet poništio zvanja i činove četničkim oficirima, među kojima je i lider Nove Srbije

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije Velimir Ilić ostao je bez titule četničkog pukovnika jer mu je Vrhovni četnički vojvodski savet poništio sva zvanja i činove koji su mu dodeljeni pre sedam godina.

Inače, titulu četničkog pukovnika dodelio mu je vojvoda Milika Čeko Dačević!

Dačević se, kako kaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na ovaj korak odlučio jer je revoltiran time što su mnoge vojvode zloupotrebile titulu zarad lične koristi.

Novi spisak

- Zbog mnoštva četničkih oficira i pojedinih vojvoda koji su prekršili pravila ponašanja srpskih četnika, zbog brojnih zloupotreba, lične promocije i ostvarivanja lične koristi, doneo sam odluku da se povuku moje odluke o dodeli titula svim vojvodama i vojnim činovima od kaplara do pukovnika, nakon čega će uslediti revizija svih zvanja i činova. Onima koji se nisu ogrešili o kodeks titule i činovi naknadno će biti verifikovani, a oni za koje se utvrdi da su činili zloupotrebe po osnovu vojvodskih titula činovi i titule biće trajno oduzeti - kaže Dačević.

Gojko Rabrenović, generalni sekretar saveta vojvoda, obrazložio je da to automatski znači da Ilić, koji je pre sedam godina dobio čin četničkog pukovnika, ostaje bez titule.

Neobavešten

- Koliko znamo, Velja Ilić nije zloupotrebio svoj čin, ali odluka o reviziji se odnosi na sve - rekao je Rabrenović, kome je Ilić inače venčani kum.

Reagujući na ovu vest, Ilić kaže da se ne seća da mu je Dačević dodelio titulu.

- Sećam se samo da su mi, dok sam bio ministar u Koštuničinoj vladi, dodelili titulu vojvode, ne sećam se da je među njima bio Dačević. Nikad tu titulu nisam pominjao u javnosti, ne znam što bi mi je oduzeli. Ako mi je neko nešto dodelio, neka mi to i oduzme - rekao je Ilić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.