RADICU JE MUŽ UBIJAO OD BATINA I TO NIJE SVE... Detetu nije davao da jede, niti da ga vodim kod lekara

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2017, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADICU JE MUŽ UBIJAO OD BATINA I TO NIJE SVE... Detetu nije davao da jede, niti da ga vodim kod lekara

"Monstrum mi nije dozvolio da mu dam lek za spuštanje temperature"

- Trpela sam svakodnevno psihičko i fizičko maltretiranje od supruga. Tukao me je i pred detetom, nije mi dozvoljavao ni da jedem.

Radica D. godinama je trpela muževljevo nasilje, ali je uspela da smogne snage i nasilnika konačno ostavi.

- Prvo smo živeli kod njegovih roditelja. Dok je svekar bio živ, sve je bilo u redu, bio je dobar suprug. Međutim, kada smo počeli da živimo sami, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << on se pretvorio u velikog nasilnika, počeo je pomalo da me maltretira, a onda sam počela da trpim svakodnevne torture - priča kroz suze sagovornica.

Prema njenim rečima, suprug ju je tukao i u trudnoći, a nastavio je i kad se dete rodilo.

- Dva puta je bio osuđivan zbog toga što me je tukao, dobijao je i opomenu, ali je nastavio po svom. Najviše me je bolelo što je dete gledalo kako se rođeni otac iživljava nad njegovom majkom. Konstantno me je maltretirao i psihički. Držao me je gladnu, nije mi dao da jedem, branio mi je da idem kod lekara. Nije mi dao da spavam - priseća se jecajući Radica.

Ona navodi da je njen suprug počeo psihički da maltretira i njihovo dete.

- Detetu nije hteo da kupuje hranu, a ni da ga vodim bolesnog kod lekara. Poslednji put kad se dete razbolelo, monstrum mi nije dozvolio da mu dam lek za spuštanje temperature, a nije želeo ni da ga kupi. To sam sve rekla doktorki kada me je pustio da odem jer sam ga molila zbog deteta. Doktorka je na sreću kontaktirala s centrom za socijalni rad i veoma sam joj zahvalna zbog toga - kaže sagovornica i dodaje:

- Sva sreća pa je ona to prijavila, jer ja ne znam kako bih se sama izborila s tim velikim nasilnikom. Zbog takvog njegovog odnosa i ponašanja prema meni i detetu morala sam da pobegnem i odem na sigurno. Sada smo utočište pronašli u sigurnoj kući - završava svoju ispovest Radica.

Radica, nažalost, nije imala podršku svojih roditelja kad je odlučila da ode od muža nasilnika:

- Pored svih muka kroz koje sam prolazila, moji roditelji, umesto da mi budu podrška, okrenuli su mi leđa. Njima nije bilo normalno da ostavim nasilnika i spasem sebe. Mnogo sam razočarana zbog toga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.