Putnici se smrzavali 10 sati u vagonu bez grejanja

Izvor: Blic, 17.Dec.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnici se smrzavali 10 sati u vagonu bez grejanja

Dvadesetak putnika voza iz Beograda za Sofiju smrzavalo se deset sati putujući u vagonu bez grejanja. Temperatura u vagonu koji je 12. decembra krenuo u Sofiju bila je u debelom minusu, skoro isto kao napolju, pričaju putnici, a kondukter im je tražio po 30 evra da pređu u kušet kola koja su bila zagrejana. Putnici za Sofiju navlačili na sebe svu odeću koju su imali kako bi se zgrejali

Beograđanke Marija K. i Nataša S. bile su među putnicima ovog voza, a zbog ugroženog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zdravlja nakon ovog putovanja, najavljuju tužbu protiv “Železnica Srbije”. Marija, koja je u kupeu bila sa još dvoje ljudi, opisala je za “Blic” kako je izgledalo to putovanje.

- Vozili smo se u vagonu u kome je temperatura bila u minusu isto kao napolju. Nije bilo razlike! Duvalo je na sve strane, a snega je bilo po prozorima i vratima, sve zaleđeno. Na hodniku je bilo klizavo kao na ulici, a do toaleta niste mogli ni da dođete. Ljudi su se bunili, žalili, ali smo na kraju shvatili da smo potpuno nemoćni i prepušteni sami sebi. Pored svega, naišli smo na potpuni bezobrazluk konduktera koji nas je ubeđivao da grejanje radi! Kaže čovek: „Pa čujete da rade mašine, znači da grejanja ima!“ - priča Marija.

Nezagrejan vagon ne sme iz stanice

U “Železnicama Srbije” juče nismo dobili objašnjenje za neodgovorno ponašanje njihovih zaposlenih i dramu u kojoj su se našli putnici u vozu za Sofiju. Ono što nam je rečeno jeste da takva situacija ne sme da se desi, i da, po svim propisima, vagon bez grejanja ne može i ne sme da krene iz stanice. Stav o incidentu, kako su rekli, daće nakon što prikupe sve podatke.

I to nije sve, jer je, kako kaže, na ovom putovanju zaradila i upalu jajnika.

- Kada sam izašla iz voza posle deset sati, nisam mogla da stojim na nogama. Leva noga mi je bila totalno ukočena. Pošto sam stigla preksinoć kući, ja ću sada otići kod lekara, jer mi nije dobro, uzeću potvrdu, a onda ću da tužim “Železnice Srbije”. Ovome javašluku i bezobrazluku mora da se stane na put - kaže naša sagovornica.

Nataša S. šokirana je ponašanjem konduktera u vozu jer njega uopšte nije zanimalo to što se putnici smrzavaju.

- Njima nije palo na pamet da nam daju bar ćebad da se pokrijemo. Ne, on se zaključao u svoju toplu kabinu i spavao. Mi tada nismo mogli da dođemo do njega, lupali smo na vrata, dozivali, ali ništa. Meni je kofer bio prazan jer sam skoro sve navukla na sebe. Tek na kraju putovanja, dva sata pred Sofiju, on je došao i ponudio nam da za 30 evra pređemo u kušet kola, gde je bilo grejanja. To je čist bezobrazluk, pa doplata za ležaj nije veća od 10 evra! Ja se samo pitam šta bi bilo da sam povela dete - ogorčena objašnjava Nataša.

Ona kaže da ne bi ni ušla u voz da je znala šta je čeka.

- Pitali smo na stanici u Beogradu da li ima grejanja u vozu, i žena nam na šalteru kaže: “Kako pitate takve stvari, decembar je, naravno da ima grejanja!”. To je bio pravi horor! Ja ne mogu da verujem da sam stigla kući - kaže Nataša.

Povezane vesti: Evakuisani svi putnici koji su tri dana bili zavejani u vozu kod Kolašina Kolaps u Crnoj Gori: Preminuo putnik u vozu koji je blokirala lavina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Horor zvani "Železnice Srbije"

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2012, 11:11

Dvadesetak putnika voza iz Beograda za Sofiju smrzavalo se deset sati putujući u vagonu bez grejanja. Temperatura u vagonu koji je 12. decembra krenuo u Sofiju bila je u debelom minusu, skoro isto kao napolju, pričaju putnici, a kondukter im je tražio po 30 evra da pređu u kušet kola koja su bila...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.