Putin je kao Milošević, mora biti zaustavljen

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin je kao Milošević, mora biti zaustavljen"

Britanski Gardijan je u tekstu o krizi u Ukrajini uporedio ruskog predsednika Vladimira Putina sa bivšim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem.

 - Putin je Milošević za bivši Sovjetski Savez, podjednako je loš, ali veći, a iza dimne zavese laži on želi da uspostavi marionetsku paradržavu na istoku Ukrajine - navodi se na samom početku teksta.

Novinar Gardijana Timoti Garton Eš ističe da je Evropa prezauzeta situacijom oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Grčke i pretnjom da bi ona mogla da napusti evrozonu, te da zbog toga dozvoljava da se na njenoj teritoriji dešava “druga Bosna“.

- Probudi se Evropo, ako si bar nešto naučila iz svoje prošlosti - navodi Eš, uz dodatak da “Putin mora da bude zaustavljen“.

Eš potom pravi još jedno poređenje Putina i nekadašnjeg predsednika Jugoslavije.

- Kao i Milošević, Putin je spreman da iskoristi svaki instrument koji mu ide na ruku, bez ikakvih granica. U njegovom ratu protiv zapada, on koristi teško naoružanje, ucene, sajber napade, sofisticiranu medijsku propagandu, tajne operacije...“.

U zaključku teksta, Eš ističe da Putin stvara paranoju koja je nespojiva sa činjenicama, podsećajući na njegovu nedavnu izjavu datu studentima u Sankt Peterburgu, da ukrajinska vojska nije ukrajinska, već NATO legija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

PUTINE SLOBO: Gardijan uporedio ruskog predsednika sa Slobodanom Miloševićem

Izvor: Kurir, 02.Feb.2015, 00:16

Britanski list Gardijan je u tekstu o krizi u Ukrajini uporedio ruskog predsjednika Vladimira Putina sa bivšim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem...“Putin je Milošević za bivši Sovjetski savez, podjednako loš, ali veći, a iza dimne zavese laži on želi da uspostavi marionetsku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.