Puno srce važnije od novca

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2016, 06:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puno srce važnije od novca

Pevači, muzičari, glumci, ali i sportisti, više puta su dokazali da imaju veliko srce i da rado pomažu kada je to potrebno. Međutim, većina njih o tome ne želi javno da govori, jer kako kažu, to ne rade zbog lične reklame, već kako bi nekom pomogli i olakšali život. Članovi JU grupe pre nekoliko dana svirali su u Badenu u Švajcarskoj za bolesnu devojčicu.

- Prikupljeni novac ide devojčici oboleloj od raka. Na jednom mestu smo bili mi i Partibrejkersi iz Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Atomsko sklonište iz Hrvatske, pa je sve imalo i prizvuk jugoslovenstva. Na nastup su došle čitave porodice, što je dobro, jer su roditelji želeli da se njihova deca upoznaju i sa rok muzikom. Utisci su izvanredni, a ovakvi nastupi su ne samo sjajna svirka, već se i čovek oseća nekako dobro, jer zna da je nekome pomogao - kaže za "Vesti" Žika Jelić. Svirala je JU grupa i na sličnim koncertima u Srbiji, ali...

- Po nekom nepisanom pravilu u Srbiji takve koncerte radi neko ko nije profesionalac u tom poslu. Recimo, prijatelj ili član porodice onoga kome je pomoć neophodna. I oni na taj način odmažu, jer poseta bude slaba. Te koncerte bi trebalo da rade profesionalci. Sviramo kad god vidimo da je to u redu i volim da znam za koga to radim - dodaje Jelić.

Za bolesnu decu, materijalno ugrožene i unesrećene ljude često peva i Sergej Ćetković, koji nikada nije odbio poziv da nekome pomogne. On i svoje solističke koncerte koristi da apeluje na ljude da pomognu nekome.

- Nikada mi nije bilo teško da pevam na humanitarnim koncertima, jer ne može se rečima opisati osećaj kada pomažeš osobama kojima je život u opasnosti. Svakoga dana sve je više onih kojima je pomoć preko potrebna - kaže Sergej.

- Ako nismo sposobni da budemo humani i svojom muzikom nekome damo šansu za život, onda i ne treba da se bavimo ovim poslom. Postoje stvari koje su iznad novca i interesa - rekao je jednom prilikom Milan Đurđević, frontmen Nevernih beba, koje često sviraju na humanitarnim koncertima. Među poznatije humanitarke na estradi spada i Seka Aleksić koja je odlučila da gomilu igračaka i garderobe koju je dobila za sina Jakova pokloni samohranim majkama.

Glumac Miloš Biković nije dozvolio da mu slava udari u glavu, a svoju popularnost koristi kako bi pomogao unesrećenima. On je donirao sredstva za Sigurnu kuću kako bi pomogao žrtvama nasilja, gotovo redovno obilazi mališane u Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici. Klincima uvek donese poklone i pika fudbal s njima, a igračke koje dobija od obožavateljki donira za prihvatilišta za decu.

"Drage devojčice koje ste mi u prethodnom periodu poklanjale igračke, znam, pokloni se ne poklanjaju, ali nekome su potrebnije", napisao je Miloš na Tviteru.

Zajedno sa kolegama iz filma "Montevideo, bog te video" odigrao je brojne fudbalske utakmice u humanitarne svrhe, a između ostalih novac su donirali Osnovnoj školi "Petar Nikolić" iz sela Mrsać kod Kraljeva. I Sergej Trifunović je poznat kao neko ko pomaže bolesnoj deci. Naime, on je osnovao i humanitarni fond Podrži život, a učestvovao je i u organizaciji koncerta čiji je prihod namenjen pomoći bolesnoj deci. Glumac je mnogo puta apelovao u medijima da se pomogne deci oboleloj od teških bolesti koja se leče u inostranstvu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.