Puljić: Papa Franjo jasno rekao da »vidioci« ne prave medijski cirkus s Gospom

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puljić: Papa Franjo jasno rekao da »vidioci« ne prave medijski cirkus s Gospom

MOSTAR - Komentarišući medijske natpise kako će Kongregacija preporučiti biskupima da u svojim biskupijama ne dopuštaju sastanke, svjedočenja i viđenja koja održavaju međugorski vidioci, a vjernicima da ne sudjeluju u takvim događajima, kardinal i nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić rekao je kako njemu nije došao nikakav takav dokument, ali da je čuo kako je za Ameriku dato uputstvo oko tih okupljanja gdje dolaze vidioci.

„Nama na ovim stranama nije došao takav dokument. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Čuo sam kako je za Ameriku dana uputa oko tih okupljanja gdje dolaze 'vidioci'. Zato je i papa Franjo dao jasnu izjavu da 'vidioci“ ne prave medijski show s Gospom. Vjera nije utemeljena na privatnom viđenju nego na objavi Isusa Krista“, naglasio je Puljić.

Odgovarajući na pitanje je li točna informacija, opet iz pojedinihi talijanskih medija, kako je Kongregacija za nauk vjere održala svoj plenarni sastanak 24. juna, na kojem su članovi raspravljali zaključke posebne papinske komisije koja je istraživala međugorski fenomen i koja se navodno složila sa zaključkom komisije da apsolutno nema dokaza o nadnaravnim pojavama u Međugorju i je li on dobio ikakve zaključke, uzoriti kardinal je kazao kako on ništa službeno nije dobio.

„Obično Sveta Stolica ne komunicira s biskupima preko medija, nego nam uvijek pošalje dokument koji nas upućuje što nam je činiti. Nažalost, meni ništa službeno nije došlo. Apostolska Nuncijatura nam redovno dostavlja sve dokumente i odluke Svete Stolice. Zato ne mogu ništa službeno odgovoriti na napise u novinama“, rekao je on.

Što se tiče konačne Papine odluke o Međugorju i kada je i očekivati, te kakav je stav Katoličke Crkve u BiH o tom pitanju, Puljić je rekao:

"Dužnost je mjesnog biskupa i mjesnog župnika pastoralno skrbiti za slavlje Euharistije, podjelu sakramenata i ispravno naviještanje evanđelja. Kada će Papa donijeti odluku, to ne mogu reći, ali mi je jasno kako nije zabranjeno Bogu se moliti, pokoru činiti i ići putem obraćenja", zaključio je Puljić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Puljić: Papa Franjo jasno rekao da »vidioci« ne prave medijski cirkus s Gospom

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2015

MOSTAR - Komentarišući medijske natpise kako će Kongregacija preporučiti biskupima da u svojim biskupijama ne dopuštaju sastanke, svjedočenja i viđenja koja održavaju međugorski vidioci, a vjernicima da ne sudjeluju u takvim događajima, kardinal i nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić rekao je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.