Psihoza ocajanje manipulacija Razlika izmedju zdrave i nezdrave ljubavi

Izvor: medio.rs, 30.Jan.2015, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psihoza ocajanje manipulacija Razlika izmedju zdrave i nezdrave ljubavi

Nezdrava ljubav je nemoćna i sebična, dok je zdrava ljubav lični izbor i poklon koji dajete drugome. Kakva je vaša?

Činjenica je da postoje dve vrste ljubavi i veze: zdrava i nezdrava. I jedna i druga mogu imati veoma velik uticaj na vaše blagostanje, a evo i po čemu se one razlikuju.

Nezdrava ljubav je nemoćna i sebična. Ona nema granica. Nezdrava ljubav je bezuslovna, a ipak uslovljena. Ona je neodgovorna, nezrela >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << i zavisna. Iza nje stoji očajanje koje proizvodi manipulaciju. Ona je “natezanje”, mukla tišina i udarac koji ćete često primiti. Ona je očigledna. Nezdrava ljubav podstiče lažne nade i zaustavlja rast i razvoj, kako lični tako i zajednički. Ona je poput droge, koja vas vodi u psihoze i ljubomoru.

Zdrava ljubav je izbor. Ona je nešto što odlučujete da ćete dati na poklon. Ima uslove koji vas oblikuju i jačaju druge. Ona je veoma snažna i nezavisna. Zdrava ljubav je strpljiva, ljubazna i uči vas prihvatanju. Ona zahtijeva ogromnu količinu odgovornosti koja uključujekomunikaciju na svim nivoima i stalnu refleksiju. Ona gradi poverenje. Zdrava ljubavpodstiče rast i razvoj. Ona je retka, ali moguća.

foto: Shutterstock

Izvor: minimagazin.info

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Očajanje ili spokoj? Napravite razliku između zdrave i nezdrave ljubavi!

Izvor: Svet plus, 31.Jan.2015, 12:06

Nezdrava ljubav je nemoćna i sebična, dok je zdrava ljubav lični izbor i poklon koji dajete drugome. Kakva je vaša? nbsp;

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.