Prvo hapšenje zbog napada, policija zna identitet ubice

Izvor: B92, 23.Maj.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo hapšenje zbog napada, policija "zna identitet ubice"

Mančester -- Mančesterska policija je uhapšila 23-godišnjeg muškarca u južnom delu grada zbog sumnje da je povezan s napadom u kom su ubijene najmanje 22 osobe.

Nešto ranije, britanska premijerka Tereza Mej je rekla da bezbednosne službe znaju identitet osumnjičenog bombaša samoubice.

Mejova je rekla da zvaničnici još nisu spremni da objave identitet napadača, prenosi Rojters. Prema njenim rečima, napadač je sam izveo napad, ali još nije jasno da li mu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je neko pomagao u pripremi napada.

Policijski zvaničnici su u noći napada rekli da je prioritet utvrđivanje toga da li je napad izveo "vuk samotnjak" ili je u pitanju član neke terorističke mreže. Odgovornost za napad je preuzela Islamska država.

"Svi u Ujedinjenom Kraljevstvu su uz građane Mančestera u ovom teškom trenutku. Teroristi nikada neće pobediti i naše vrednosti će uvek prevladati", rekla je britanska premijerka.

Tereza Mej će kasnije posetiti Mančester i održati još jedan sastanak Vlade.

Veliko područje oko Arene Mančester, u kojoj je održan koncert američke pevačice Arijane Grande, i obližnje stanice metroa ostaće zatvoreni "još neko vreme", rekla je premijerka Mej i pozvala građane da daju policiji informacije o napadu.

Pročitajte još:

Objavljen novi snimak trenutka eksplozije na koncertu

ID preuzela odgovornost za napad u Mančesteru VIDEO

Prva identifikovana žrtva: Georgina Kalander (16)

Arijana Grande: Slomljena, nemam reči

Svedoci: Stampedo, ljudi gaze tela, devojčice vrište...

"Čula se eksplozija, povela sam pedesetoro dece sa sobom"

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.