Prvi-domaci-animirani-film-o-Nikoli-Tesli

Izvor: medio.rs, 23.Dec.2014, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi-domaci-animirani-film-o-Nikoli-Tesli

Slavni naučnik poslužio je kao inspiracija animatorima beogradskog studija "Ringišpil", koji trenutno prikuplja finansijske donacije pomoću kojih će sprovesti u delo ideju da Tesla bude glavni junak animiranog filma, piše Nationalgeographic.rs

Ovi nezavisni umetnici osmislili su zanimljiv scenario: Tesla, nakon što što je njegov projekat u laboratoriji na Long Ajlendu ispao neuspešan, zaposlio se kao električar. Tu je i devojčica koja saznaje da njen svet nije stvaran, već >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << da je deo sna velikog naučnika i da od nje zavisi hoće li naučnik ostvariti svoj san i napraviti mašineriju čuda.

Autori su na popularnom sajtu Kickastarter započeli akciju prikupljanja novca ne bi li sproveli svoju ideju u delo. Koliko je dobar odziv publike pokazuje činjenica da je, u odnosu na ciljanih 6.500 dolara, prikupljeno više od 30.000.

Ekipa pod vođstvom reditelja Branislava Brkića na realizaciji ovog filma, čiji je naziv "Tesla i fenjerdžija" (Tesla & The Lamplighter), radi već dve godine, a po završetku će autorima ostati samo da završe skup produkcijski proces.

Tim će, takođe, u martu učestvovati na konkursu za finansiranje dugometražnih animiranih filmova koji se održava u Lionu, pa bismo uskoro mogli da uživamo u domaćem filmu urađenom po najvišim svetskim standardima.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.