Prva starogradska beba proslavila punoletstvo

Izvor: Blic, 24.Mar.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva "starogradska beba" proslavila punoletstvo

Opština Stari grad proslavila je danas 18 godina akcije "Bebama na dar", a da će se na ovom mestu naći opet posle toliko godina nije ni pomislila Ivana Todorović, jedna od beba iz prve generacije ovog darivanja.

Ivana Todorović je danas srednjoškolka završne godine Savremene gimnazije na Neimaru, u kojoj se kompletna nastava odvija na engleskom jeziku. Želja joj je da upiše neki od prestižnih univerziteta u inostranstvu, Stenford ili Harvard. Kaže da ju je poziv iz opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prijatno iznenadio.

- Osećam se ponosno što živim na Starom gradu i što sam ponovo, posle 18 godina ovde – rekla je Ivana, zahvalila se na poklonu i pažnji, te poručila malenim Starograđanima da slušaju svoje roditelje, jer su im oni najveća podrška u životu.

Kada upiše neki od inostranih univerziteta, Ivani će najviše nedostajati kraj u kom živi, a to je Dunavski kej, jer obožava šetnje uz reku i duh Donjeg Dorćola.

- Svako novorođenče i svako dete je vrednost Starog grada. Drago mi je da akcija "Bebama na dar" opstala sve ove godine i ulazi u svoje punoletstvo – rekao je prvi čovek opštine.

Opština Stari grad danas je nagradila 170 porodica koje su tokom prethodne godine dobile prinovu, a kako je to samo polovina od ukupnog broja beba rođenih 2016. uskoro se očekuje još jedno okupljanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.