Optužnica protiv Glavaša izmišljena?

Izvor: B92, 24.Avg.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv Glavaša izmišljena?

Zagreb -- Protiv Branimira Glavaša u Srbiji je 2011. podignuta optužnica za ratne zločine, tvrdi njegova stranka. Iz srpskog pravosuđa demantuju, navodi "Blic".

Na stranačkom sajtu Glavaševog Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje objavljeno je obaveštenje Ministarstva branitelja u kome se navodi da je "protiv Glavaša u Srbiji 2011. podignuta optužnica" na osnovu sprskog zakona o procesuiranju ratnih zločina na teritoriji bivše SFRJ, koji osporava zvanični >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zagreb.

Dodaje se da "Vlada Hrvatske preduzima sve korake da se ukine primena spornog zakona". HDSSB je saopštio da je to obaveštenje stiglo tek danas, iako je na njemu kao datum naveden 27. jul ove godine.

Međutim, beogradski "Blic" piše da izvori iz vrha domaćeg pravosuđa tvrde da nije podignuta optužnica protiv Glavaša i da je ta informacija "verovatno podmetnuta zbog predizborne kampanje u Hrvatskoj".

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine je vodilo istragu, ali su dokazi ustupljeni hrvatskim kolegama.

Glavaša hrvatsko pravosuđe tereti za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. u slučajevima poznatim kao "Selotejp" i "Garaža".

On je zbog tih zločina bio pravosnažno osuđen na osam godina zatvora, ali je ta presuda, kao i prvostepena od deset godina, ukinuta, a predmet vraćen na novo suđenje Županijskom sudu u Zagrebu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatsko Ministarstvo branitelja tvrdi: Glavaš je u Srbiji optužen za ratne zločine

Izvor: Blic, 24.Avg.2016

Protiv Branimira Glavaša u Srbiji je 2011. godine podignuta optužnica za ratne zločine, objavila je danas njegova stranka Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB)...Na stranačkim internet stranicama objavljeno je obaveštenje Ministarstva branitelja u kome se navodi da je protiv Glavaša...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.