Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Željeznicama RS, najavljene radikalne mjere

BANJALUKA - Predstavnici šest sindikalnih organizacija koje djeluju u preduzeću "Željeznice Republike Srpske“ organizirali su danas u Banjaluci, Prijedoru, Novom Gradu/Bosanskom Novom i Doboju jednosatni protest radi zaštite socijalno-ekonomskih prava radnika, a najavili su mogućnost radikalnih sindikalnih mjera ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi.

Na tu mjeru odlučili su se zbog neredovnih isplata plata i drugih davanja, toplog obroka i prevoza.

Potpredsjednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Sindikata željezničara Jelenko Dobraš kazao je novinarima u Banjaluci da su protesti organizovani, jer dosadašnji pokušaji dogovora s upravom i resornim ministarstvom nisu dali rezultate.

Radnicima nije isplaćena majska zarada, duguje im se šest toplih obroka i 11 naknada za prevoz.

- Došli smo u tešku situaciju. Neki od radnika nemaju novca ni da dođu na posao, a znaju da će biti sankcionisani, ako ne dođu na radna mjesta – ukazao je Dobraš.

Ne isključuje mogućnost ni da pokrenu radikalne sindikalne mjere, pa i potpunu obustavu rada, ukoliko se situacija ne popravi.

Potpredsjednik Sindikata samostalne transportne djelatnosti Boris Šukalo najavio je danas da će ta sindikalna organizacija na Željeznicama RS-a, jedna od ukupno šest, istupiti iz zajedničkog sindikalnog djelovanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nakon protesta radnici Železnica RS najavili radikalnije mere: Nemamo para da dođemo na posao

Izvor: Blic, 01.Jul.2016

Predstavnici šest sindikalnih organizacija koje deluju u preduzeću “Železnice Republike Srpske” organizovali su danas u Banjaluci, Prijedoru, Novom Gradu i Doboju jednočasovni protest radi zaštite socijalno-ekonomskih prava radnika...Između ostalog, najavili su mogućnost radikalnih sindikalnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.