Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Avg.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Novom Sadu zbog izgradnje parkinga

Pedesetak Novosadjana okupilo se večeras na protestu zbog odluke gradskih vlasti da na jednoj lokaciji sagrade parking, iako su gradjani tražili da to ostane zelena površina i da se napravi park.

Protest pod nazivom "Park, ne parking" održan je u blizini budućeg parkinga, na kojem traju gradjevinski radovi, kod stadiona Fudbalskog kluba Vojvodina i u blizini Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.

Igor Jezdimirović iz Inžzenjera zaštite životne sredine rekao je da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << glavni krivci donosioci odluka, koji su zauzeti svojim političkim borbama, ali je ocenio da su krivi i gradjani koji ne koriste svoja demokratska prava.

Gabrijela Lešić iz Udruženja za bezbednost dece u saobraćaju kazala je da su gradjani svesni da trenutno ništa ne mogu da urade, ali da treba da budu svesni da postoje neformalne mreže i udruženja, koji mogu da utiču i doprinose uredjenju grada.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Protest u Novom Sadu zbog izgradnje parkinga

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 00:30

Pedesetak Novosađana okupilo se večeras na protestu zbog odluke gradskih vlasti da na jednoj lokaciji sagrade parking, iako su građani tražili da to ostane zelena površina i da se napravi park...Protest pod nazivom "Park, ne parking" održan je u blizini budućeg parkinga, na kojem traju građevinski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.