Protest radnika AMSS-a u Ruzveltovoj

Izvor: RTS, 16.Apr.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika AMSS-a u Ruzveltovoj

Grupa radnika AMSS-a okupila se ispred zgrade direkcije. Tvrde da je generalni sekretar Aleksandar Nikačević smenjen zbog malverzacija i zahtevaju da se ta odluka zakonski sprovede. Nikačević odbacuje sve optužbe.

Okupljeni, koji navode da su došli iz različitih delova Srbije, protestuju u Ruzveltovoj ulici ispred dela objekta AMSS-a u kojima se obavlja tehnički pregled, javlja Tanjug.

Oni nose transparente sa natpisom "Dosta je pljačke", "Gotov je", "Lopovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napolje", "Odlazite kriminalci"...

Na početku protesta, Nikačević koji je bio u tom objektu je prošao pored okupljenih radnika, sa nekima od njih neformalno porazgovarao, odbacujući sve optužbe i tvrdeći da nije ništa ukrao.

Nikačević, koji tvrdi da je njegova smena nelegalna, je potom prešao u zgradu Direkcije AMSS-a koja je na drugoj strani ulice, praćen zvižducima i dobacivanjima okupljenih.

Između dva objekta AMSS-a u Ruzveltovoj kratkotrajno je zastalo i 15-ak vozila šlep-službe tog preduzeća, dajući na taj način podršku onima koji protestuju.

Predsednik Upravnog odbora AMSS-a Radoslav Jovanović je rekao novinarima da je još pre pet dana Agencija za privredne registre predata odluka o smeni Nikačevića, a da ta državna institucija još nije reagovala po tom pitanju.

Jovanović je rekao i da se po izveštaju revizorske kuće koja je kontrolisala poslovanje AMSS-a vidi da je bilo malverzacija u tom preduzeću.

Prema njegovim rečima, odluku o smenjivanju Nikačevića doneli su legalno izabrani delegati skupštine AMSS-a na vanrednom zasedanju prošle srede u Kruševcu.

Dodao je i da radnici koji protestuju žele na taj način da podrže tu odluku skupštine AMSS-a, kao i da time apeluju na nadležne organe da reaguju i omoguće da AMSS nastavi normalan rad.

Tokom protesta, koji obezbeđuje policija, nije bilo incidenata, a saobraćaj se u Ruzveltovoj ulici, osim sa malim zastojima, odvijao nesmetano.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.