Protest 18. dan: Protiv diktature i po pljusku

Izvor: Mondo, 20.Apr.2017, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest 18. dan: "Protiv diktature" i po pljusku

Nekoliko desetina učesnika protesta "Protiv diktature" okupilo se oko 18 časova ispred Doma Narodne skupštine u centru Beograda. Protesti, koji traju dve i po nedelje, nastavljeni su i po nevremenu.

Oko 150 učesnika protesta "Protiv diktature" krenulo je nešto pre 19 časova u šetnju centralnim gradskim ulicama noseći veliki transparent "Sviraj kraj, kulturom protiv diktature".

Kolonu predvode dobošari, a kako je najavljeno, trasa kojom će se demonstranti kretati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kraća je zbog kiše i proći će Takovskom i Svetogorskom ulicom ka Trgu Republike odakle će se vratiti na plato ispred Doma Narodne skupštine.

Učesnici protesta nose i transparente "Protiv terora vlasti" i "Nije srpski ćutati" i duvaju u pištaljke.

Saobraćaj je obustavljen na trasi kojom se kreće kolona, a primetni su i policajci u civilu.

Okupljeni su transparent na kome piše "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radničkih prava" okrenuli ka skupštinskom zdanju skandirajući poslanicima "Izađite napolje".

Ko je iza protesta a čija verenica prodaje stanove

Pored "Srpskog zida plača" postavljenog na platou ispred Doma Narodne skupštine nalazi se i predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić koji je uzvikivao "Tači u Hag" i zbog "Zida plaća" došao u verbalni sukob sa nekima od demonstranta, ali je incident brzo i bezbolno okončan..

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora, i od tada se održavaju svakodnevno u Beogradu, dok su u nekim gradovima imali "uskršnju pauzu".

Građani traže smenjivanje "političke elite" fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.