Prorusi odbili napad na Slavjansk

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2014, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prorusi odbili napad na Slavjansk

Ukrajinske snage pokrenule su operaciju kako bi ponovo preuzele kontrolu u Slavjansku, na istoku zemlje, a u sukobu je "do pet" pripadnika proruskih snaga ubijeno, dok je jedan ukrajinski oficir ranjen, saopštilo je ukrajinsko Ministrastvo unutrašnjih poslova. Itar tas navodi da su proruske snage uz pojačanje koje je stiglo iz grada Krasni Liman odbile napad.

Uništena barikada kod Slavjanska

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Mediji javljaju i to da su telefonske veze u kvaru u gradu, kao i da ne radi ni mobilna telefonija.

 

Vršilac dužnosti Vječislav Ponomarev je rekao da je situacija u Slavjansku normalizovana, ali se građanima savetuje da ostanu kod kuće i da decu ne vode u školu.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine saopštilo je da su prilikom napada uništene i tri barikade separatista na ulazu u taj grad.

 

U Slavjansku su lokalni zvaničnici naveli da je civilnom osoblju u upravi grada naređeno da napuste tu zgradu, i da "njenu odbranu" obezbeđuju naoružane snage.

 

 

Pročitajte još:

* Pucnjava u Slavjansku, dvoje mrtvih

* Ukrajina povratila kontrolu nad Mariupoljom

* Kijev porazio proruse, vratio Sjatogorsk

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.