Propao pokušaj prodaje Hipo banke

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propao pokušaj prodaje Hipo banke

Prodaja mreže Hipo Alpe Adria banke u jugoistočnoj Evropi konzorcijumu američkog fonda Advent i EBRD je propala.

Juče do ponoći je trebalo da bude potpisan sporazum o prodaji, podseća APA, ukazujući da nije bilo dogovora oko ugovora.

Rok za potpisivanje ugovora već jednom je produžen, a sada to nije bio slučaj. Narednih nedelja biće delimično iznova formulisan tender, a proces prodaje neće biti obustavljen. Zbog neuspelog pokušaja dogovora oko prodaje Advent >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više nema eksluzivna prava u procesu prodaje, iako ostaje u trci. Inače, EBRD je u sredu odobrio posao sa Adventom oko kupovine mreže Hipo na Balkanu, utvrdivši da preuzima 20 odsto ovog posla, za šta je izdvojeno 50 miliona evra.

Sada ponovo mogu svi ponuđači koji su ispali u prethodnom krugu da daju svoje ponude. Kako se, nakon što je država postigla načelni dogovor sa Adventom/EBRD, saznalo najbolju ponudu predali su ponujači iz Kine, ali nakon isteka roka, pa nije uzeta u obzir.

Za raspisivanje novog tendera, koji preuzima sada preduzeće "Fimbag", državni holding koji je preuzeo mrežu Hipo na Balkanu, potrebno je par nedelja, tako da se ne očekuje potpisivanje ugovora do prvih par meseci iduće godine.

Inače, Evropska komisija je dala rok Austriji da do sredine iduće godine reši pitanje Hipo banke.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.