Propao pokušaj prevare Infostana

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2015, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propao pokušaj prevare Infostana

Skandal s uplatnicama za komunalne usluge, na kojima je 390.000 Beograđana dobilo iznenada i stavku osiguranja, pretvorio se u još veći.

Umesto da direktor tog gradskog preduzeća Veselin Marković bude momentalno smenjen, gradonačelnik Siniša Mali zahtevao je samo njegovu ostavku. Udruženja potrošača tvrde da su prekršeni brojni zakoni, opozicija traži krivičnu odgovornost.

Markovića je bezuspešno pokušao da brani predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zataškavajući aferu navodima da građani neće biti oštećeni ni za jedan dinar. Ako neće po leđima građana, po čijim će ona ići šteta od oko 25.000 evra za štampanje i distribuciju novih uplatnica, pitaju socijaldemokrate Borisa Tadića. Pitaju i na koji će način biti refundiran novac građanima koji su greškom Infostana već platili osiguranje.

- Da li će te troškove snositi Nikodijević i sada već bivši direktor Infostana Marković, ili će se to ipak naplatiti iz džepova poreskih obveznika - upozoravaju socijaldemokrate.

Krivičnu odgovornost zahteva i Demokratska stranka koja podseća da je Infostan dva puta u ovoj godini obmanuo javnost s računima. U januaru su sakrili povećanje cene grejanja za 4,7 odsto, a nekoliko meseci kasnije i poskupljenje vode za pet odsto.

Inače, osiguranje domaćinstava nije obaveza građana i Infostan nema pravo da te stavke podmeće građanima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.