Pronađeni ostaci čoveka nestalog pre osam meseci

Izvor: Blic, 26.Jan.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeni ostaci čoveka nestalog pre osam meseci

Analiza DNK ostataka muškog tela koje je pronađeno prošlog meseca u kanjonu Visočice na Staroj planini potvrdila je da je reč o telu osamdesetčetvorogodišnjeg J.S. iz sela Brlog na Staroj planini.

Time je razrešena misterija nestanka čoveka koji je juna prošle godine otišao u planinu da bere lekovito bilje i više se nije vratio.

Njegovi rođaci organizovali su i veliki broj potraga ali su one okončane bezuspešno.

U letošnjim potragama su učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i brojni dobrovoljci, planinari, radioamateri, ali rezultata nije bilo.

Analiza DNK rađena je na zahtev Višeg tužilaštva u Pirotu, a uradili su je stručnjaci Nacionalnog kriminalističkog centra iz Beograda.

Kako se navodi u izveštaju sa analize ostataka tela J.S., koji je dostavljen Višem tužilaštvu u Pirotu, nesumnjivo je utvrđeno da je reč o J.S. iz Brloga.

Ostatke nesrećnog staroplaninca porodica je sahranila na seoskom groblju u Brlogu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.