Pronađen fosil majke koja gleda u svoju bebu u naručju

Izvor: N1 televizija, 29.Apr.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen fosil majke koja gleda u svoju bebu u naručju

Arheolozi su na Tajvanu pronašli 4.800 godina star fosil majke koja u naručju drži svoju bebu i gledaj u nju.

Ostaci su pronađeni u grobovima u oblasti Taičung i predstavljaju najranije tragove ljudskog prisustva u centralnom Tajvanu. Među otkrićima iz tih grobova su i ostaci mlade majke i deteta, koji su izazvali najviše pažnje.

"Kada su ostaci otkriveni, i arheolozi i članovi su bili šokirani jer je majka gledala prema svojoj bebi u naručju", rekao je Ču >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vei Li, kustos sa Odeljenja antropologije iz Muzeja prirodnih nauka u Tajvanu.

Iskopavanja su počela u maju 2014. i završena posle godinu dana. Između ostalog, određena ke i starosna dob pronađenih fosila, a otkriveno je da su petoro njih bili deca.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Arheolozi otkrili 4800 godina starog fosila mame koja grli bebu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Apr.2016, 09:43

Arheolozi iz Tajvana otkrili su 4.800 godina stari fosil majke koja drži bebu u naručju i grli je, objavila je uprava tajvanskog Nacionalnog muzeja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.