Promenu vlasništva nad B92 odobrio RRA

Izvor: RTS, 21.Avg.2014, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promenu vlasništva nad B92 odobrio RRA

Predsednik Upravnog odbora B92 Veran Matić kaže da je vlasnička struktura u tom preduzeću 2010. godine promenjena uz saglasnost Republičke radiodifuzne agencije, koja je nadležna.

Veran Matić navodi da ono što Komisija za zaštitu konkurencije sada ispituje jeste da li je pored prijave, koju je RRA odobrila, i akcionar te televizije kompanija "Astonko", trebalo da dodatno prijavi koncentraciju ovoj Komisiji, naveo je Matić u saopštenju za javnost, koje prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

Matić dodaje da B92, iakao nije stranka u tom postupku, tumači da po Zakonu o zaštiti konkurencije takva obaveza nije postojala i očekuje da će i Komisija utvrditi isto.

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja promene vlasničke strukture Radiodifuznog preduzeća B92 iz 2010. godine.

To preduzeće je tada kupila kiparska firma "Astonko holdings limited" preko svog istoimenog preduzeća u Beogradu.

U zaključku o pokretanju postupka Komisija navodi da su se u periodu od 2006. do 2009. godine dokapitalizacije u B92 sprovodile izdavanjem novih akcija, a najznačajnija je sprovedena oktobra 2010, nakon koje je, kako se navodi, firma "Astonko" stekla 85 odsto vlasništva u B92.

Promena vlasničke strukture nije prijavljena Komisiji za zaštitu konkurencije, niti je ispitana, što je zakonska obaveza, navodi se u zaključku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.