Projekcija i razgovor o filmu „Novinar“

Izvor: Šumadija Press, 27.Maj.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekcija i razgovor o filmu „Novinar“

Posle projekcije filma „Novinar“, snimljenog 1979. godine u režiji Fadila Hadžića, sutra (četvrtak, 28. maj, 19,00) u „Kutiji šibica“ SKC-a biće organizovan i razgovor o ovom delu.

U ovoj drami glavne uloge tumače Rade Šerbedžija, Fabijan Šovagović i Stevo Žigon.

Film govori o životu novinara (R. Šerbedžija) koji se sukobljava sa svojim urednikom, jer ne želi da objavi članak o štrajku radnika u jednom preduzeću. Smatra da urednici čuvaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << svoje fotelje i zbog toga vode politiku nezameranja. I dok mu je položaj u redakciji vrlo loš, mlada koleginica (V. Zima) jedna je od onih koji mu pružaju podršku. Istovremeno, i u njegovom braku nastaje kriza. Napušta ga žena (M. Zupančič), koja smatra da on uzalud vodi svoje ratove, te nalazi zanimljive ljude na svom radnom mestu. Glavni junak susreće starog novinara (F. Šovagović) koji je postao teški pijanac i sa kojim u kafićima ispija čašice i vodi iskrene razgovore o novinarstvu.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.