Izvor: Danas, 03.Maj.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Programi "Ritma Evrope" od sutra

Deveta manifestacija "Ritam Evrope" ove godine će biti u znaku 70 godina od pobede nad fašizmom, a pored glavnog programa u subotu, 9. maja na Trgu slobode u Novom Sadu, Studentski kulturni centar je organizovao još dešavanja. Tako će već sutra u 20 sati biti otvorena izložba pripremljena u saradnji sa Maticom srpskom "Dani pobede" u Fabrici (Bulevar Despota Stefana 5). Na njoj će biti prezentovane geografske karte neprijateljskih ofanziva, omoti gramofonskih ploča i notni zapisi sa borbenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << pesmama u čast oslobođenja Jugoslavije, kao i leci, plakati, fotografije i likovni radovi koji oslikavaju borbu naroda Jugoslavije za slobodu. Za potrebe izložbe u organizaciji Studentskog kulturnog centra, korišćen je materijal iz Posebnih zbirki Biblioteke Matice srpske.

Za četvrtak, 7. maja, je zakazana tribina "Dan pobede nad fašizmom", takođe u Fabrici od 20 sati. Sedamdeset godina od kapitulacije Nemačke, na tribini će biti reči o sagledavanju pozicije antifašizma u novonastalim okolnostima. Na glavnom programu u subotu, 9. maja, na Trgu slobode u centru grada nastupaće beogradska noise-pop grupa Artan Lili, zatim bend Elemental, čija se muzička baza nalazi u rap muzici, no teško bi ga bilo svesti samo na jedan žanr, "SONIC BOOM SIX" - vrednim radom i sa puno entuzijazma, ova zanimljiva grupa vrlo brzo se probila u sam vrh britanske pank scene. Danas se za njih može reći da su jedan od najkvalitetnijih i koncertno najaktivnijih bendova na ostrvu. Na kraju, nastupa i grupa Goblini iz Šapca. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su objavili pet studijskih albuma. U karijeri su odsvirali više od 350 koncerata i tokom devedesetih bili jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Poslednji koncert pre nego što su prekinuli rad Goblini su odsvirali 7. juna 2001. u Zagrebu. Posle skoro decenije pauze Goblini su obnovili rad krajem proleća 2010. godine.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Jovana Mitić izlaže u Novom Sadu

Izvor: juGmedia, 04.Maj.2015, 07:51

LESKOVAC – U malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog sada otvorena je izložba mlade autorke Jovane Mitić iz Leskovca, koja će moći da se pogleda od 9. maja...Postavku čine 22 slike malog formata rađene u tehnici ulje i akril a nastale su u periodu od 2007. do 2014. godine...“Na mojim slikama...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.