Izvor: Press, 05.Mar.2015, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašena vanredna situacija na delovima Topole

Opština Topola zbog kiše, koja neprestano pada od sinoć i povećanja vodostaja na rekama i potocima, proglasila je danas vanrednu situaciju koja se odnosi na sedam sela na području te opštine.
Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović Tanjugu je izjavio da je odluka doneta na predlog Štaba za vanredne situacije i da se odnosi na sela Natalinci, Šume, Kloka, Maskar, Rajkovac, Zagorica i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Belosavci i Kloke. 

"Kiša koja neprestano pada od sinoć, usled zasićenosti zemlje vodom, utiče na drastično povećavanje vodotokova potoka i reka, pre svega reke Jasenice", rekao je Jovanović.

Ocenjujući da od izlivanja reke Jasenice najveća opasnost preti selu Natalinci, Jovanović je rekao da su "na udaru" četiri kuće u tom selu, kao i da su preduzete mere za sprečavanje eventualnih posledica. 

On je naveo i da je u selo Natalinci stigao kamion sa peskom i džakovima kako bi se napravio odbrambeni bedem i sprečila potencijalna opasnost širenja reke.

Takođe, dodao je, zbog potencijalne ugroženosti stanovništva sela Natalinci, na sednici Štaba za vanredne situacije je odlučeno da se mehanizacijom proširi ulaz Jasenice u njen stari tok, kako bi se deo vode nabujale reke preusmerio u njega.

Prema rečima Jovanovića u selu Kloka izlila se reka Kubršnica i u prekidu je lokalni put koji to mesto povezuje sa selima Rajkovac i Belosavci.

"Reka Kubršnica se takođe izlila i u ataru sela Zagorica, ali tu nisu ugrozene kuće", rekao je Jovanović i objasnio da su naročito ugroženi donji delovi opštine u pravcu ka Smederevskoj Palanci i Beogradu.

Jovanović je naveo i da je u selu Donja Trnava proradilo klizište, zbog čega su ugrožene četiri kuće sa ukupno 20 članova domaćinstva.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.