Izvor: Beta, 21.Okt.2016, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen rok studija za dve godine

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju kojima se starim studentima produžava rok za završetka studija za dve godine.Rok za završetak školovanja produžava se i za magistarske i doktorske studije za dve godine.Izmene i dopune zakona omogućavaju da studenti koji su od 2006. do 2014. godine upisali prvu godinu studija, zadrže pravo studiranja na budžetu godinu dana po isteku redovnog trajanja studija.Zakon stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.Usvajanjem ovog zakona i odluka o izmenama članova i zamenika članova u pojedinim odborima skupština je završila drugu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Starim studentima još dve godine da završe školovanje

Izvor: Press, 21.Okt.2016

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o visokom obrazovanju kojima se takozvanim starim studentima produžava rok za završetak školovanja za dve godine. . Foto:Telegraf.rs. Izmene i dopune zakona omogućavaju da studenti...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.