Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2017, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor osumnjičenim u akciji "Pravda"

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za tri mjeseca Aliji Delimustafiću, Lejli Cerić i Suadi Hadžić koji su uhapšeni u akciji "Pravda".

Pritvor im je određen na prijedlog Kantonalnog Tužilaštva, a može trajati do 17. maja ili nove odluke suda.

Delimustafiću je pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i prikrivanje dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Cerićevoj je pritvor produžen zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << opasnosti od uticaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a Hadžićevoj zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, javljaju federalni mediji.

Akcija "Pravda" sprovedena je u novembru i u okviru nje uhapšeno je 20 osoba zbog sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.

Delimustafić je uhapšen 21. decembra prošle godine u autobusu u Karlovcu. Za njim su bile raspisane međunarodna i interna potjernica, nakon što ga Sudska policija Kantona Sarajevo nije pronašla na prijavljenoj adresi kada mu je određen pritvor.

Istragom su obuhvaćene Cerićeva kao pomoćnik načelnika opštine Stari Grad i Hadžićeva kao bivši pravobranilac opštine Stari Grad.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.