Izvor: Kurir, 28.Jan.2015, 02:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja Železare Smederevo čeka foto-finiš

Pitanja koja su vezana za dugove, garancije i cene sirovina

BEOGRAD - Predstavnici Vlade Srbije i američkog „Esmarka“ juče su počeli finalne pregovore o kupovini „Železare Smederevo“.

Advokatski timovi pokušavali su da usaglase pravna pitanja i procedure oko preuzimanja kompanije i definisanja vlasničkih odnosa i obaveza. Da ne ide baš sve po loju, potvrđuje i to što su u pregovore uključena i dva srpska ministra, Željko Sertić i Dušan Vujović, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su juče više sati pokušavali da ubede Amerikance da je državi veoma važno da se svako slovo dogovora ispoštuje, tvrdi izvor Kurira.

Pregovori će biti nastavljeni danas, a na stolu bi trebalo da se nađu konkretnija pitanja koja su vezana za dugove, garancije i cene sirovina, ali i rokove za stavljanje u pogon najmanje 50 odsto druge peći i 100 posto prve do kraja 2016. Ima i drugih nejasnoća koje moraju da se reše do kraja nedelje - tvrdi naš sagovornik.

Kupoprodajni ugovor morao bi da bude zaključen do 1. februara, kad prestaje budžetsko finansiranje ove kompanije. Smederevska čeličana zapošljava oko 5.000 ljudi, trenutno proizvodi do 350.000 tona čelika, a proizvodni kapaciteti su oko 2,2 miliona tona.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.