Privatni vrtići biće kao državni u Beogradu

Izvor: Mondo, 23.Nov.2014, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privatni vrtići biće kao državni u Beogradu

Grad želi da izjednači private i državne vrtiće, tako što će podjednako dotirati boravak dece u njima već od početka 2015. godine.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Subvencije iz budžeta može da očekuje 50 privatnih vrtića akreditovanih u Ministarstvu prosvete, piše "Blic."

Uključivanje privatnih vrtića u sistem predškolskog obrazovanja će doprineti smanjenju liste čekanja. To će biti spas za oko 4.000 mališana ostalih "ispod crte" za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mesto u obdaništu.

Gradu se više isplati da subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima i tako nađe mesta za one na listi čekanja, nego da gradi nove vrtiće, jer bi to iziskivalo više novca i vremena.

U Sekretarijatu za obrazovanje su potvrdili da je Grad počeo pregovore sa privatnim vrtićima.

"Sve je to još u prvoj fazi, tek se pregovara, rade se analize kako bi I koliko dece moglo da s smesti u private vrtiće. Moramo da vidimo da lit e loakcije odgovaraju Gradu i sa koliko će ih novca dotirati. U Beogradu ima 50 privatnioh vrtića, ali videćemo koji će se uključiti. Postoji i ideja da roditelji ako nema mesta u državnim, decu upišu u privatne vrtiće pod određenim uslovima", rekla je gradska sekretarka Snežana Đurić za "Blic."

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.