Pripreme ispred Palate Srbija i tokom noći, dočekane 24 delegacije

Izvor: RTS, 23.Jun.2017, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme ispred Palate "Srbija" i tokom noći, dočekane 24 delegacije

Do 22 časa dočekane su 24 delegacije koja je u Beograd stigla kako bi prisustvovala svečanosti povodom inauguracije Aleksandra Vučića. Tokom večeri su doputovali i predsednik Slovenije Borut Pahor, srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i potpredsednik vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin i potpredsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Đi Bingsjuen.
Ključni pripremni radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su završeni, ali se na organizaciji dočeka hiljada zvanica koje će prisustvovati svečanosti radi i tokom noći.

U petak će doputovati predsednici Crne Gore, Hrvatske, i Makedonije, bošnjački i hrvatski članovi predsedništva BiH, potpredsednica Bugarske, predsednici turskog, slovačkog i azerbejdžanskog parlamenta.
Tada stižu i premijer Mađarske, austrijski kancelar, evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Ji i mnogi drugi.
Svi oni, ali i oko 5.000 ostalih zvanica sutra će u šest obnovljenih salona u Palati "Srbija" moći da vide istoriju, sadašnjost i budućnost Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stigla 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?

Izvor: Prva.rs, 23.Jun.2017

Iz regiona, na ceremoniju dolaze predsednici Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, Borut Pahor, Kolinda Grabar Kitarović, Đorđe Ivanov i Filip Vujanović, kao i sva trojica članova predsedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić, Bakir Izetbegović i Dragan Čović.. Kako navodi RTS, do...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.