Pripravnost u Užicu zbog najave pljuska

Izvor: Blic, 26.Jul.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripravnost u Užicu zbog najave pljuska

Gradski štab za vanredne situacije u Užicu naredio je pripravnost javnih preduzeća sutra i u ponedeljak zbog najave obilne kiše.

Po najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, postoji mogućnost lokalne provale oblaka s gradom na području Užica u nedelju i ponedeljak, uz 20 litara kiše po kvadratnom metru za tri sata.

"Ova pojava je opasna i može izazvati bujične poplave, ozbiljne teškoće u urbanim sredinama, posebno probleme s kišnom kanalizacijom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kišnim kolektorima, i izazvati probleme u saobraćaju", upozorio je užički Gradski štab za vanredne situacije.

Mogući su i šteta na imovini i povrđivanje ljudi, navodi se u popodnevnom saopštenju Štaba koji je pozvao građane da budu obazrivi, slušaju savete i da prate prognoze vremena i upozorenja meteorologa.

Tokom nevremena u petak je Užicu za sat i po palo 80 litara kiše po kvadratnom metru što je najviše od 1977. Od toga se izlio Gluvaćki potok i poplavio podrume i prizemlja u 30 kuća u kojima predstoji dezinfekcija jer su u tom potoku i fekalije.

Pročitajte još: U jučerašnjem nevremenu u Užicu poplavljeno 30 kuća

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najavljen veliki pljusak, Užice u pripravnosti

Izvor: Mondo, 26.Jul.2014

Gradski štab za vanredne situacije u Užicu naredio je pripravnost javnih preduzeća sutra i u ponedeljak zbog najave..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.