Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2017, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnula se cisterna u Pakistanu, 120 mrtvih

MULTAN - Više od 120 ljudi poginulo je u Pakistanu kada se zapalila naftna cisterna, rekao je zvaničnik te zemlje.

Tanker se najprije prevrnuo, a vatra koja je zatim izbila zahvatila je lokalne stanovnike koji su su okupili da bi skupili iscurjelo gorivo.

Lokalne vlasti navele su da su mještani okolnih sela stigli na oko 30 motorcikala kako bi u kantama pokupili prosutu naftu, a iako je policija blokirala prilaz, oni su probili kordon.

Veliki dio njih je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prilikom paljenja goriva toliko izgorio da ih nije moguće identifikovati.

Povrijeđeno je više od 100 ljudi, a mnogi imaju teške opekotine javio je AFP.

Šef spasilačke službe provincije Pendžab Rizvan Naser rekao je da spasioci izvlače izgorjela tijela, od kojih je mnoga nemoguće identifikovati.

On je dodao da će broj žrtava vjerovatno rasti.

Agencija navodi da su spasilačke ekipe hitno morale da intervenišu kako bi pokušale da sakupe prosuto gorivo.

Nesreća se desila na nacionalnom autoputu na oko 100 kilometara od grada Multan, kada je vozač cisterne, koja je prevozila gorivo iz južnog lučkog grada Karačija do prestonice pokrajine Pendžab Lahorea, izgubio kontrolu nad vozilom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.