Prevencijom protiv raka grlića materice

Izvor: SandzakPress.net, 26.Jan.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevencijom protiv raka grlića materice

    Novi Pazar – Širom Evrope počelo je obilježavanje nedjelje prevencije raka grlića materice, bolesti koja se može spriječiti ako se otkrije u ranoj fazi. Ginekolozi novopazarskog Doma zdravlja kažu da je briga žena u Novom Pazaru o reproduktivnom zdravlju svake godine sve bolja. Cilj obilježavanja nedjelje prevencije raka grlića materice je da se poboljša informisanost  javnosti o značaju preventivnih pregleda, da se unapredi sprovođenje programa organizovanog skrininga raka >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << i da se na taj način doprinese smanjenju oboljevanja i umiranja od ove još vrlo rasprostranjene bolesti. Načelnik primarne zdravstvene zaštite žena u Novom Pazaru dr Kemal Kriještorac kaže  da je svijest građana o prevenciji raka grlića materice bolja nego ranijih godina, ali nije na zadovoljavajućem nivou. On je apelovao na žene da bar jednom godišnje posete ginekologa, jer je to najbolji način da se bolest otkrije na vreme. U novopazarskom Domu zdravlja najavili su niz aktivnosti, kojima će se u Novom Pazaru obilježiti Evropska nedjelja prvencije raka grlića materice. (rtvnp)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Stop raku grlića materice

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Jan.2015, 12:42

Dom zdravlja Kuršumlija obeležava nedelju prevencije raka grlića materice i tada će specijalisti ginekologije dr Zoran Vučković i dr Marija Milenković u službi za zdravstvenu zaštitu žena , vršiti preglede, davati savete i upoznati pacijentkinje sa simptomima i značaju ranog otkrivanja ove...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.