Pretnje smrću zameniku tužioca za ratne zločine

Izvor: Radio 021, 22.Nov.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje smrću zameniku tužioca za ratne zločine

Pretnje smrću i optužbe za veleizdaju neće sprečiti odlučnost Tužilaštva za ratne zločine da privede pravdi počinioce najtežih ratnih zločina, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Tužilaštvo za ratne zločine izražava zabrinutost zbog teških optužbi za navodnu veleizdaju tužioca Vladimira Vukčevića i pretnji smrću upućenih zameniku tužioca Brunu Vekariću i njegovoj porodici. U saradnji sa nadležnim organima Tužilaštvo utvrđuje odakle stižu ove poruke, navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je u saopštenju.

"Kampanja koju protiv Tužilaštva za ratne zločine vodi poslanik i predsednik Odbora za KiM u Skupštini Srbije Milovan Drecun stvorila je atmosferu linča sa ciljem da se konačno onemogući rad Tužilaštva u istraživanju najtežih predmeta masovnih ratnih zločina kao što su Štrpci, Istok, Srebrenica, Naser Orić, "Mediji", navode u Tužilaštvu.

"U interesu je naše zemlje uspostavljanje vladavine prava kroz postupanje u predmetima protiv počinilaca ratnih zločina, u cilju stvaranja sigurnijeg okruženja za život svih građana Srbije u procesu evropskih integracija, o čemu svedoče ohrabrujuće ocene Evropske komisije o napretku u aktivnostima Tužilaštva u 2014. godini", stoji u saopstenju Tužilaštva za ratne zločine.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.