Presuda Šešelju je već napisana!

Izvor: 24sata, 22.Nov.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda Šešelju je već napisana!

Puštanje lidera radikala Vojislava Šešelja na slobodu je nedopustivo, posebno zato što je presuda protiv njega već napisana ali nije objavljena, izjavila je za ljubljansko “Delo” Florans Artman, bivša portparolka haškog tužilaštva.

- Presuda je već napisana, a niko ne želi da kaže kakva je. Šešelj nije tako bolestan da ne bi mogao da sluša njeno čitanje - rekla je Artman, a prenosi Hina.

Prema njenim rečima, Šešeljevo puštanje na privremenu slobodu >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << nije opravdano ni sa aspekta ljudskih prava.

- Nikoga još nisu prevremeno pustili na takav način. Svakome treba reći da li je kriv ili ne. Niko ne želi da umre, a da ne dobije odgovor na to pitanje - rekla je Artman za slovenački list.

Slučaj Šešelj je, kako je navela, dokaz da su u Haškom tribunalu “potpuno neodgovorni ljudi” koji bi, po njenom mišljenju, trebalo da se povuku, zajedno s glavnim tužiocem Seržom Bramercom.

- Oni su sasvim iznad svega, iznad međunarodnih standarda, iznad Saveta bezbednosti UN, pa i iznad Boga - dodala je ironično bivša portparolka haškog tužilaštva.

Ona kaže da, kada bi bila na mestu hrvatskog predsednika Iva Josipovića, ne bi pisala predsedniku Haškog tribunala Teodoru Meronu nego članicama Saveta bezbednosti i pitala ih šta se događa.

- Za rad Tribunala plaćamo velike novce, a u zamenu dobijamo samo pokušaj revidiranja istorije sukoba i prevremeno puštanje jednog ludaka - istakla je Artman.

U osvrtu na stanje u Hrvatskoj u vezi s procesom pomirenja i suđenja u Hagu, ona je ocenila da stvari “previše sporo napreduju” i da je “nacionalizma sve više”.

- Toga ne bi bilo da nema straha od suočavanja s prošlošću - rekla je Artman, dodavši da je hrvatska operacija “Oluja” bila legitimna, ali da krivci za zločine koji su tokom i posle nje počinjeni nisu kažnjeni.

- Ako neko progovori o tim zločinima, automatski se optužuje da se protivi akciji kojom je Hrvatska povratila kontrolu nad svojom teritorijom - navela je Artman u razgovoru za slovenački li

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.