Presedan: Uzbunjivačica dobila otkaz, pa postala direktorka

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2016, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presedan: Uzbunjivačica dobila otkaz, pa postala direktorka

Profesorka Jelena Damjanović Simić nova je v.d. direktorka Visoke poslovne škole u Novom Sadu.

Nastavno veće je smenilo stari Savet i izabralo novi, navodi Radio 021.

"Na sednici Saveta promenjeni su i svi sporni detalji Statuta VPŠ na koje su ukazivali Agencija za borbu protiv korupcije i drugi državni organi. Vraćena je i odluka da se na izborima za direktora i članove Saveta glasa tajno. Prvi put smo imali demokratske izbore bez pritisaka", objašnjava Patrik >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Drid, sada već bivši v.d. direktor VPŠ. Za predsednika Saveta izabran je dr Jovan Njegić.

Jelena Damnjanović Simić postala je poznata javnosti kada je dobila otkaz jer je kao uzbunjivačica ukazala na nepravilnosti u radu bivše direktorke Dragice Tomić i njenog muža i profesora iste škole Radovana Tomića, navodi Radio 021.

Na posao se vratila uz pomoć suda koji je odlučio u njenu korist. Ona je, između ostalog, ukazivala na bahato trošenje para na putovanja, što je naknadno ustanovila i Državna revizorska institucija u svom izveštaju.

Ovaj novosadski portal podseća da je tu školu pratio niz dešavanja jer je smenjena direktorka Visoke poslovne škole Dragica Tomić odbila da preda dužnost, nakon što je smenjena na sednici Vlade Vojvodinem, jednoglasnom odlukom.

Bračni par Radovan i Dragica Tomić vlada Visokom poslovnom školom i smenjuje se na najvišim funkcijama već punih 16 godina, navodi 021. Protiv njih je do sada podneto više od 40 prekršajnih prijava. APV je Tužilaštvu podneo i krivičnu prijavu oktobra 2015. godine, ali ona do dana današnjeg nije procesuirana.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NS: Dobila otkaz kao uzbunjivačica pa postala direktorka

Izvor: B92, 24.Maj.2016

Novi Sad -- Profesorka Jelena Damjanović Simić nova je v.d. direktorka Visoke poslovne škole, koju je novi Savet škole izglasao...Pre toga, Nastavno veće smenilo stari Savet i izabralo novi..."Na sednici Saveta promenjeni su i svi sporni detalji Statuta VPŠ na koje su ukazivali Agencija za borbu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.