Preminuli tužilac kontradiktoran

Izvor: B92, 02.Mar.2015, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Preminuli tužilac kontradiktoran"

Argentinska predsednica izjavila je da je specijalni tužilac, koji ju je optuživao za ometanje istrage o terorističkom aktu iz 1994, bio kontradiktoran

Predsednica Argentine Kristina Fernandes de Kiršner navodi da je preminuli tužilac imao i reči hvale za nju.

Tužilac Alberto Nisman pronađen je 18. januara mrtav u svom stanu, ali još nisu razjašnjene okolnosti njegove smrti nekoliko sati pred planirano istupanje u Kongresu i obrazlaganje optužbi

.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Obraćajući se u nedelju pred poslanicima Kongresa, predsednica Argentine je rekla da je Nisman pisao blagonaklono o njenim govorima u UN, usmerenim na ostvarivanje pravde u slučaju bombaškog napada na jevrejski kulturni centar u Buenos Airesu, u kom je 1994. poginulo 85 ljudi.

De Kiršner je rekla da je to u suprotnosti sa njegovim optužbama da je ona sa drugim funkcionerima prikrivala "iranski trag" u istrazi.

"Kom Nismanu se prikloniti", upitala je ona, a prenosi AP.

De Kiršnerova je ranije rekla da je Nisman dobio lažnu informaciju od jednog od agenata specijalne službe, koji je želeo da diskredituje njenu vladu i da ne namerava da napušta funkciju do izbora, zakazanih za oktobar.

AFP je izvestio da se desetine hiljada pristalica predsednice okupilo u nedelju ispred Kongresa, nekoliko dana pošto je federalni sudija odbio da pokrene sudski postupak protiv nje i posle prošlomesečnih masovnih skupova održanih u znak sećanja na Nismana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.