Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2014, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula američka glumica Lauren Bacall

Američka filmska i pozorišna glumica Lauren Bacall preminula je u svojoj 89 godini. Njena holivudska karijera trajala je sedam decenija. Kinematografija će je pamtiti kada je sa svojih 19 godina igrala u društvu svog budućeg supruga Humphreya Bogarta u čuvenom filmu "To Have and Have Not".

Poslije više od 50 godina film "The Mirror Has Two Faces" joj je obezbijedio nagradu Zlatni globus i nominaciju za Oskara.

Rođena u Brooklynu, u New Yorku 1924., bila je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << putu da postane jedna od najvećih filmskih zvijezda, prepoznatljiva po istančanoj boji svog glasa i tinjajućem izgledu - ističe BBC.

Ona je navodno preminula nakon što je doživjela moždani udar u svom domu u New Yorku.

Lauren Bacall je dobila 2009. počasnog Oskara kao priznanje "za svoje centralno mjesto u zlatnom periodu američke kinematografije".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula ikona Holivuda Lorin Bekol! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2014

Slavna američka glumica preminula je u svojoj kući u 89 godini života od posledica moždanog udara ..Holivudska ikona, zvezda filmova kao što su “Imati i nisu” i “Ki Largo” Lorin Bekol (89) preminula je u utorak u svom domu u Njujorku od posledica moždanog udara...Bekol će ostati upamćena...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.