Premijerka RS uručila nagrade mališanima

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka RS uručila nagrade mališanima

BANJALUKA- Veoma je važna saradnja svih institucija koje rade za dobrobit djece, kazala je danas Željka Cvijanović, premijerka RS, naglašavajući da je važna i saradnja izmedu škola i institucija.

Ona se družila sa mališanima na centralnoj manifestaciji povodom obilježavanja "Nedjelje djeteta" pod nazivom "Srećna djeca - srećni ljudi" koja je održana u zgradi Vlade RS.

"Zadovoljstvo mi je što Vlada RS tradicionalno obilježava događaje koji su vezani za >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << djecu, a danas  smo naglasili koliko je važno da normalno funkcioniše porodica, znajući koliko je izazova sa kojima se suočava i porodica,  ali i naša djeca", izjavila je Cvijanovićeva.

Djeca osnovnih škola iz cijele Republike Srpske učestvovala su na literarnom konkursu povodom obilježavanja "Dječije nedjelje", te su pokazali kreativnost na temu "Svako dijete srećna lica čuva jedna porodica". Nagrade je osvojilo 12 mališana u četiri  kategorije, a uručila ih je predsjednica Vlade RS.

Prvu nagradu osvojio je i Stefan Rankić, učenik Osnovne škole "Dvorovi" iz Dvorova, koji kaže da je dobio novčani nagradu u iznosu od 300 KM kao i desetodnevni odmor u Kumboru u Crnoj Gori.

"U radu sam opisivao svoju porodicu, a sreća i bogatstvo je to da imam svoju porodicu koja će uvijek biti tu za mene kao i moj oslonac", rekao je Stefan.

Svečani program svojim prisustvom ali i nastupom upriličilo je 15  mališana vrtića "Jelisaveta Katarina Karađorđević", koji su se u sklopu projekta vaspitača i djece, odigrali predstavu "Kako da riješim problem" ali i folklornim igrama iz Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.