Premijera predstave Biti u Parobrodu

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave "Biti" u Parobrodu

Premijera predstave “Biti” biće održana 28. decembra u 20 časova, u Parobrod teatru.

"Biti je predstava dvoje glumaca za dve vrste publike. Ona nasilno razdvaja na vidljive i nevidljive.Na postojeće i nepostojeće. Na zaposlene i nezaposlene. Ona namerno diskriminiše. Ona vređa.Ona postavlja pitanja i drsko ne odgovara na njih. Jer...Biti glumac znači biti sredstvo. Biti predstava znači biti cilj. Biti publika znači prihvatiti izazov. Biti u ovom sistemu znači ne biti", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi se u saopštenju UK Parobrod.

Predstava Biti bavi se problemom zaposlenosti i nezaposlenosti kroz intimnu i profesionalnu ispovest dvoje glumaca, koji su trenutno, a i uvek na klackalici između ta dva stanja. Institucionalno nezaposleni, a u neodređenim vremenskim intervalima prezaposleni. Oni se bore ne samo sa ulogama koje moraju da izvedu na sceni, već i onima koje izvode van nje, kako bi opstali u onome što su odlučili da budu i što jesu - glumci. Oni igraju za ljude koji takođe opstaju u onome šta su odlučili da budu i u tome su nezaposleni ili prezaposleni i zato su podeljeni, odvojeni, različiti u sistemu u kome žive, kao i u ovoj predstavi. Ovo je predstava koja razdvaja, ali i spaja.

Predstavu "Biti" režirala je Ana Grigorović, izvedbeni tekst je napisala Vanja Nikolić, a igraju Hana Selimović i Marko Janketić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.