Premijera Dogvila u Mikser hausu

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera Dogvila u Mikser hausu

Scensko muzički komad "Dogvil" u režiji Kokana Mladenovića premijerno je izveden večeras u Mikser hausu.

Okruženi publikom sa tri strane i bendom "Vroom" sa četvrte, glumci Branislav Trifunović, Tamara Aleksić i Milica Majstorović odigrale su društveno angažovano predstavu nastalu po scenariju za film čuvenog reditelja Larsa fon Trira.

U Mladenovićevoj adaptaciji tog scenarija glumci su izgovarali i pevali rečenice poput "odustani od znanja i časti, budi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na vlasti" što je jasna referenca na aktuelne prilike u Srbije.

Predstava se istovremeno bavi pitanjima homofobije, nasilja nad ženama i u porodici kao ratnim zločinima, medijima i lažnim moralom i odnosom prema crkvi.

U efektih devedeset minuta dramski dijalozi su smenjivali sa songovima dok su na platnu prikazivani dokumentarni snimci sa ulica Beograda.

Posebnu podršku glumcima dala je fantastična grupa "Vroom", koja je svojim elektro rok zvukom zaokružila celinu predstave.Vođa grupe "Vroom" napisao je muziku za songove Kokana Mladenovića.

Publika je dugotrajnim aplauzom ispratila kraj predstave.

Beogradsku publiku očekuju još dva izvođenja predstave "Dogvil" 20. i 21. decembra. Nakon toga "Dogvil" će krenuti na turneju po Srbiji. Izvođenja u Novom Sadu zakazana su za 22. i 23. decembar dok će i publik u Inđiji moći da je vidi 27. a u Kragujevcu 29. decembra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.