Preduzetnici iz Čačka brane najbogatijeg sugrađanina

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preduzetnici iz Čačka brane najbogatijeg sugrađanina

Preduzetnici okupljeni u čačanskom poslovnom udruženju ’’Gradac’’ zapretili su da će odjaviti svoje firme iz Čačka zbog ’’uvreda koje su pojedini odbornici uputili vlasniku preduzeća ’’Autočačak’’ Milenku Kostiću’’.

U pismu upućenom gradonačelniku Čačka, privrednici najavljuju da će prekinuti svaki kontakt sa lokalnom samoupravom zbog navodnog omalovažavanja Kostića, inače jednog od najbogatijih Čačana.

- Dok se grad prema privrednicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji dolaze sa strane ponaša podanički i čini im ustupke, prema našim privrednicima upravo se čini obrnuto. Najbolji primer za to je poslednja sednica skupštine Čačka kada je najuspešniji privrednik u regionu Milenko Kostić, vlasnik kompanije ’’Autočačak’’ koja zapošljava 800 radnika, omalovažavan i vređan uz iznošenje neistina... Sve se to desilo samo zbog želje našeg člana da izgradi poslovno-stambene objekte, uposli građevinsku operativu i omogući zapošljavanje minimalno 50 radnika. Zbog neprimerenog napada na gospodina Kostića, članovi udruženja ’’Gradac’’ će u narednom periodu sedišta firmi preseliti u Beograd ili druge gradove, gde će imati bolje uslove za privređivanje – navodi se pored ostalog u dopisu.

Spor je nastao zbog odluke gradskog veća Čačka da preduzeću ’’Autočačak’’ plati 3,6 miliona dinara za dve parcele na uglu Ciglarske i Njegoševe ulice, na kojima će ova firma izgraditi stambene objekte, a stanove prodavati po tržišnoj ceni, o čemu je ’’Blic’’ ranije pisao.

Ovu odluku oštro su kritikovali odbornici opozicije, ali i pojedini predstavnici stranaka na vlasti.

U drugom čačanskom poslovnom udruženju ’’Čačak 2000’’ kažu da su i oni ljuti na grad zbog odnosa prema lokalnim privrednicima, ali da žele da, poput svojih kolega iz ’’Gradca’’ podrže Kostića.

- Plac o kojem je reč nelegalno je kupljen. Ja sam učestvovao na konkursu i ponudio 13 puta veću cenu od početne. Kada su ponude otvorene, moja je bila za 50 dinara viša od Kostićeve, koji je dobio posao. U konkursu je bila namerna greška da bi mogao da bude poništen da sam kojim slučajem ja pobedio. Da se s Kostićem ne bih svađao, ponudio sam mu da zajedno finansiramo izgradnju obdaništa u Čačku, ali on je to odbio rekavši mi: ’’Ja sam za ovaj grad uradio mnogo, ti nisi ništa’’ – izjavio je sakupštinskom govornicom odbornik PUPS Zoran Bojović.

U čačanskoj opoziciji i delu vlasti smatraju da su mnogi vlasnici firmi iz PU ’’Gradac’’ dopis lokalnom rukovodstvu potpisali pod pritiskom Milenka Kostića.

- Ne prepoznajem sredinu u Srbiji koja je za pojedine svoje privrednike uradila više nego Čačak. Ako ti grad pomaže tako što ti obezbedi kompletnu infrastrukturu i plati parcele, nije ni čudo što si najuspešniji privrednik – kaže odbornik LDP Stojan Marković.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.